PONIEDZIAŁEK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa płatki orkiszowe na mleku 200 ml, pasta z groszku zielonego 25 g, polędwica sopocka 15 g, papryka 25 g, pieczyw mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata z pomarańcza 150 ml, banan. |
|
Obiad |
zupa jarzynowa 200 ml, kuleczki drobiowe z indyka 2 szt 80 g z pieczarkami, kasza pęczak 40 g, surówka z ogórka kwaszonego z kukurydzą 70 g, kompot truskawkowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
budyń waniliowy z musem malinowym 100 g, kanapka z serkiem topionym z szynką i pomidorem 70 g, herbata miętowa 150 ml. |
|
WTOREK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
twarożek z rzodkiewką 65 g, kakao 150 ml, szynka tyrolska 15 g, pomidor 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata rumiankowa 150 ml, pomarańcza 1/2. |
|
Obiad |
zupa szpinakowa z jajkiem i ryżem 200 ml, tradycyjny kotlet schabowy 80 g, ziemniaki puree 150 g, buraczki duszone 70 g, kompot jabłkowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
twarożek z rzodkiewką 65 g, kakao 150 ml, szynka tyrolska 15 g, pomidor 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata rumiankowa 150 ml, pomarańcza 1/2. |
ŚRODA |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
serdelek z indyka 1 szt, ketchup 5 g, serek śmietankowy ze szczypiorkiem 15 g, ogórek kwaszony 70 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, kawa inka 150 ml, herbata,
jabłko. |
Obiad |
zupa kapuśniak 200 ml, kluseczki leniwe z masłem i bułeczką 130 g, surówka marchew tarta z brzoskwinią 70 g, kompot owocowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
mus wieloowocowy wł. rob. 100 g, kanapka z kiełbasą krakowską na pieczywie z ziarnami 70 g, herbata cytrynowa 150 ml. |
|
CZWARTEK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa mleczna zacierka na mleku 200 ml, pasta mięsno – warzywna 25 g, ser żółty 15 g, papryka, ogórek 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata z cytryną 150 ml, wafle ryżowe, marchew do chrupania. |
|
Obiad |
zupa fasolowa z majerankiem 200 ml, udziki z kurczaka w sosie maślanym 80 g, ryż 40 g, sałata lodowa z rzodkiewką 70 g, mięta z cytryną 150 ml. |
|
Podwieczorek |
chałka z masłem i dżemem 70 g, kakao 150 ml, herbata. |
|
PIĄTEK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa mleczna owsianka 200 ml, szynka sołtysówka 15 g, serek bieluch 25 g, dżem 5 g, sałata 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata koperkowa 150 ml, koktajl truskawkowo – bananowy 150 ml. |
|
Obiad |
zupa kalafiorowa z lanym ciastem 200 ml, roladki z miruny w sosie cytrynowo ziołowym 80 g, zielone ziemniaki puree 150 ml, surówka z czerwonej kapusty 70 g, kisiel do picia 150 ml. |
|
Podwieczorek |
pasta z szynki na kanapce z pieczywa mieszanego, ogórek 70 g, herbata żurawinowa
150 ml. |
|