Jadłospis

ważny od 15-06-2020 r. do 19-06-2020 r.

PONIEDZIAŁEK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa mleczna płatki owsiane na mleku 200 ml, polędwica drobiowa 15 g, pomidorki koktajlowe 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata rumiankowa 150 ml, truskawki.
Obiad
zupa barszcz biały 200 ml, spaghetti bolognese 130 g, oprószone serem mocarellą, kompot owocowy 150 ml.
Podwieczorek
koktajl bananowy 150 ml, kanapka z kiełbasą żywiecką na sałacie 70 g , herbata żurawinowa 150 ml.
WTOREK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
pasta jajeczna ze szczypiorkiem 65 g, szynka gotowana 15 g, papryka, sałata 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g , kawa inka 150 ml, herbata malinowa 150 ml, arbuz.
Obiad
zupa pomidorowa z ryżem 200 ml, kurczak pieczony w ziołach 80g, ziemniaki z koperkiem 150 ml, sałata w jogurcie naturalnym 70 g, kompot z rabarbaru 150 ml.
Podwieczorek
ciasto z truskawkami (własnego wypieku) 100 g, kawa zbożowa 150 ml, woda.
ŚRODA
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa mleczna musli na mleku 200 ml, pasztet (łasego wypieku) 15 g, ogórek, pomidor 25 g, ser żółty 10g, pieczywo masłem 5 g, herbata z cytryną 1560 ml, gruszka 1/2.
Obiad
zupa krupnik 200 ml, kluska leniwa z masłem i cukrem 130 g, sałatka owocowa 70g, kompot wiśniowy 150 ml.
Podwieczorek
kisiel do picia 150 ml, sakiewka z mięsem 100g, (własnej roboty), woda.
CZWARTEK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa mleczna lane kluski na mleku 200 ml, kiełbasa żwiecka 15 g, papryka 25 g, dżem 5 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata koperkowa 150 ml, morela.
Obiad
zupa krem drobiowy z warzywami 200 ml, gołąbek w młodej kapuście w sosie pomidorowo – koperkowym 100g, ziemniaki z koperkiem 150 g, kompot truskawkowy 150 ml.
Podwieczorek
galaretka z owocami, bułeczka z masłem 70 g, woda.
PIĄTEK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa mleczna kasza manna na mleku 200 ml, pasta z szynki z groszkiem zielonym 65, ogórek małosolny 25 g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5 g, herbata żurawinowa 150 ml. jabłko.
Obiad
zupa wielowarzywna 200 ml, filet rybny smażony (miruna) 80g, ziemniaki z koperkiem 150 g, surówka z młodej kapustki z koperkiem i marcheweczką 70 g, kompot gruszkowy 150 ml.
Podwieczorek
lemoniada cytrynowo – miętowa 150 ml, kanapka do wyboru 70 g, herbata 150 ml.