Jadłospis

ważny od 14-10-2019 do 18-10-2019

PONIEDZIAŁEK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
twarożek z bananem 65g, szynka z indyka 15g, papryka, pomidor, sałata 25g, dżem 5g, kakao 150 ml, herbata koperkowa 150 ml, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, śliwka.
Obiad
zupa rosół z makaronem natką pietruszki i marcheweczką 200ml, udziki z kurczaka duszone w ziołach 80g, ziemniaki z koperkiem 150ml, sałata lodowa z pomidorem i vinegre 70g, napój malinowy 150 ml.
Podwieczorek
budyń czekoladowy z wiśniami 100g, bagietka z masłem 25g, herbata owocowa 150 ml.
WTOREK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa mleczna płatki wielozbożowe na mleku 200ml, pasta z żółtego sera z zieleniną 25g, szynka wiśniowa 15g, ogórek, pomidor na sałacie 25g, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, herbata różana 150 ml, winogrono.
Obiad
zupa barszcz czerwony 200 ml, chrupiący krokiet z mięsem (szt. 1) bez panierki, surówka colesław 70g, kompot z rabarbaru 150 ml.
Podwieczorek
sałatka jarzynowa 65g, bułeczka z masełkiem i szynką 25g, herbata z pomarańczą 150
ml.
ŚRODA
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa płatki ryżowe na mleku 200ml, pasta z szynki z zieleniną 25g, serek waniliowy 25, rzodkiewka, sałata, pomidor, 25g, dżem 5g, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, herbata cytrynowa 150 ml, banan.
Obiad
zupa szpinakowa 200ml, kotlet z kalafiora 100g, ziemniaki puree 150, surówka z buraczków 70g, kompot śliwkowy 150 ml.
Podwieczorek
tost z chałki z nutellą 35g, kawa zbożowa 150 ml, woda, warzywa do chrupania marchewka, kalarepa.
CZWARTEK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
musli na mleku 200ml, polędwica sopocka 15g, jajecznica na parze 65g, serek topiony śmietankowy 15g, papryka, ogórek na sałacie 25g, pieczywo mieszane 35 g z masłem 5g, herbata rumiankowa 150 ml, jabłko.
Obiad
zupa jarzynowa z natką pietruszki 200 ml, gulasz cielęcy 100 g, kluseczki kładzione z deski 40g, kalafior z bułeczką i masłem 70g, kompot wiśniowy 150 ml.
Podwieczorek
kisiel z żurawiną 100g, rogalik maślany, napój owocowy 150 ml.
PIĄTEK
Nazwa Posiłku Opis
Śniadanie
zupa mleczna zacierka na mleku 200ml, kiełbasa żywiecka 15g, ser żółty 10g, dżem 5g, rzodkiewka, ogórek, sałata 25g, pieczywo mieszane 35g, z masłem 5g, herbata z cytryną 150 ml, gruszka 1/2.
Obiad
zupa porowo – ziemniaczana 200 ml, pulpet rybny w sosie koperkowym 80g, ryż 40g, mini marchewki duszone 70g, kompot wieloowocowy 150 ml.
Podwieczorek
kanapka z wędliną i serem żółtym na sałacie z ogórkiem i papryką 35 g, herbata miętowa 150 ml.