PONIEDZIAŁEK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa mleczna lane kluski na mleku 200 ml, polędwica sopocka 15g, ser żółty 10g, rzodkiewka, sałata 25g, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, herbata rumiankowa 150 ml, mandarynka. |
|
Obiad |
zupa pomidorowa z ryżem 200 ml, kotlet pożarski z piersi kurczaka z natką pietruszki 80 g, ziemniaki puree 150 g, surówka colesław 70 g, kompot z porzeczki 150 ml. |
|
Podwieczorek |
budyń czekoladowy z wiśnią 100g (dzieci bez mleczne mus z wiśnią), chałka z masłem 35 g, herbata owocowa 150 ml. |
|
WTOREK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa mleczna płatki ryżowe na mleku 200 ml, szynka gotowana 15g, ser biały 15g, dżem 5g, pomidor, sałata 25g, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, herata z pomarańczą 150 ml, gruszka 1/2. |
|
Obiad |
delikatna zupa cebulowa 200 ml, gulasz z indyka z warzywami 100 g, kopytka (własnej roboty) 40g, mini marchewki glazurowane 70g, kompot truskawkowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
ciasto dyniowe oprószone cukrem pudrem 100g, kanapka z serkiem topionym z szynka i rzodkiewką 35g, bawarka 150 ml, woda. |
|
ŚRODA |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
parówka cielęca (szt 2), na ciepło z ketchupem 5g, ser żółty 15 g, ogórek kwaszony, papryka 25g, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, kawa inka 150 ml, herbata cytrynowa 150 ml, banan. |
|
Obiad |
zupa barszcz biały 200 ml, łazanki z kapustą, kiełbaską i pieczarkami 130g, sałatka pomidor na sałacie masłowej 70 g, kompot wiśniowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem na ciepło polany słodką śmietanką 130g, kakao 150 ml, woda. |
|
CZWARTEK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa mleczna owsianka na mleku z rodzynkami i miodem, jajo 1/2 faszerowane natką pietruszki, szynka sołtysówka 15 g, pomidor, ogórek świeży 25 g, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, herbata malinowa 150 ml, pomarańcza 1/2. |
|
Obiad |
lekka zupa grochowa 200 ml, rolada wieprzowa ze szpinakiem w sosie śmietanowym 100g, kasza perłowa 40g, bukiet warzyw z wody (brokuł, fasolka, marchewka) 70g, kompot jabłkowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
taca warzywna do chrupania (kalarepa, jabłko, marchew), mini kajzerka z kiełbaską żywiecką i ogórkiem kwaszonym, herbata miętowa 150 ml. |
|
PIĄTEK |
Nazwa Posiłku |
Opis |
Śniadanie |
zupa mleczna kasza manna na mleku 200 ml, serek bieluch z miodem 65g, indyka pieczony 15g, ( własnego pieczenia), ogórek św. , pomidor, pieczywo mieszane 35g z masłem 5g, herbata żurawinowa 150 ml, jabłko. |
|
Obiad |
MIKOŁAJKI
zupa koperkowa na indyku z warzywami i zacierką 200 ml, filet rybny (miruna) 80g w delikatnym cieście, ziemniaki z koperkiem 150 g, surówka z kapusty kwaszonej 70g, kompot śliwkowy 150 ml. |
|
Podwieczorek |
kisiel z morelą i biszkoptem 100 g, bagietka z masłem 35g, herbata koperkowa 150 ml. |
|